Κυριακή 21 Απριλίου 2019

ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ. Μαζί στη μάχη των δημοτικών εκλογών!


Όπως ανακοινώθηκε με κοινή συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 17 Απριλίου, σε συνεργασία προχωρούν τα σχήματα ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ, στις δημοτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 26 Μάη. Τα δύο σχήματα έχουν δράση και  αποτελούνται από αγωνιστές που δεν συνέπραξαν τώρα για πρώτη φορά. Τα τελευταία χρόνια δίνουν σταθερά τη μάχη από κοινού ενάντια στη μνημονιακή πολιτική και τις κυβερνήσεις που την εφαρμόζουν σε αγαστή συνεργασία με την ΕΕ, ενάντια στην ανεργία και τη φτώχεια. Πάλεψαν αποφασιστικά για τα εργατικά, μορφωτικά και δημοκρατικά δικαιώματα της νεολαίας, για την αποτροπή του πολέμου κόντρα στα σχέδια ΝΑΤΟ-κυβέρνησης. Τέλος, αναμετρήθηκαν με το φασισμό και την προσπάθεια που κάνε να αναγεννηθεί και να ξεπλύνει τα εγκλήματά του μέσα από την προβολή ενός εθνικιστικού παροξυσμού, ειδικά στην περιοχή μας με το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών.
Η συνεργασία λοιπόν εδράζεται ακριβώς στον παραπάνω σκοπό, δηλαδή και στο Δήμο Θεσσαλονίκης, να εκφραστεί η φωνή που τάσσεται με τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία και όλους όσους χτυπιούνται όλο και περισσότερο από την κρίση, κόντρα σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΝΑΤΟ και φασίστες που εφαρμόζουν την πολιτική που πατάει πάνω από τις ζωές και τα όνειρά μας. Δεν αποτελεί μια κίνηση τεχνητών συγκολλήσεων με το βλέμμα στραμμένο στα εκλογικά ποσοστά, αλλά βαθύτερη πεποίθηση ότι η ανώτερη συσπείρωση όλων όσων τάσσονται με τα παραπάνω είναι αναγκαία προϋπόθεση για να πάνε τα πράγματα αλλιώς.
Προτάσσουμε την αλληλεγγύη και τη συλλογική ζωή κόντρα στα πρότυπα που θέλουν έναν υποψήφιο δήμαρχο αυθεντία. Εμείς θεωρούμε ότι η πολιτική δεν είναι προνόμιο κάποιων πεφωτισμένων, αλλά δύναμη στα χέρια των πολλών. Για αυτό το λόγο, μόνο τυπική θα είναι η ανακοίνωση ενός προσώπου (που νομικά αναγκαζόμαστε να δηλώσουμε) και λειτουργούμε με συλλογική συντονιστική ομάδα.
Θεωρούμε πολύ σημαντικό να υπάρχει αυτήν η φωνή στο δημοτικό συμβούλιο. Επιδιώκουμε να αποτελεί φωνή για όλα τα κοινωνικά κινήματα που παλεύουν για όλα τα παραπάνω, που αγωνίζονται κόντρα στην περιβαλλοντική καταστροφή, υπέρ της γυναικείας χειραφέτησης και για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙΑ ατόμων, για το δικαίωμα στη στέγαση, το νερό, το ρεύμα, κόντρα στους πλειστηριασμούς, τις εξώσεις και τις κατασχέσεις της λαϊκής περιουσίας.
Γνωρίζουμε πως το αντιδραστικό πλαίσιο που είχε διαμορφωθεί από τον Καλλικράτη, γίνεται ακόμα χειρότερο από τις αλλαγές που επιφέρει ο Κλεισθένης. Όλα είναι προσαρμοσμένα στις δημοσιονομικές απαιτήσεις των μνημονίων, της ΕΕ και των ΕΣΠΑ. Δεν μπορεί να υπάρξει προϋπολογισμός ο οποίος είναι φτιαγμένος για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες, να λύσει τα προβλήματα του λαού της πόλης. Οι προϋπολογισμοί γίνονται δεκτοί μόνο αν εξυπηρετούν τους στόχους και τα κέρδη των τοπικών και μη επιχειρηματικών μονάδων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της κατάστασης είναι οι τραγικές εικόνες που αντικρίσαμε το καλοκαίρι στο Μάτι, εικόνες που σε μεγάλο ποσοστό οφείλονται στην έλλειψη μονάδων, υποδομών και προσωπικού στην Πυροσβεστική υπηρεσία.
Τέλος, με τις νέες ρυθμίσεις οι πολιτικοί σχηματισμοί του δημοτικού συμβουλίου ωθούνται σε συνεργασίες ώστε να συγκροτηθεί η πλειοψηφούσα δημοτική αρχή. Μια κίνηση που γίνεται ώστε οι βάρβαρες πολιτικές και οι πετσοκομμένοι προϋπολογισμοί που προωθούνται να έχουν όσο το δυνατόν ευρεία συναίνεση. Εμείς είμαστε καθαροί και δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε καμία προσπάθεια συγκρότησης πλειοψηφίας, δε συναινούμε σε αυτήν την πολιτική, δε θα δώσουμε άλλοθι!
Η αντικαπιταλιστική αριστερά, λοιπόν, θα δώσει το παρόν και σε αυτή τη μάχη! Ως ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε τη μάχη μέχρι τέλους. Για να ηττηθούν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και οι φασίστες που προωθούν αυτήν την πολιτική. Για να ανατραπεί από διεθνιστική σκοπιά η Συμφωνία των Πρεσπών που φέρνει το ΝΑΤΟ στην περιοχή και τροφοδοτεί τους εθνικισμούς και από τις δύο πλευρές των συνόρων, εξέλιξη που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και συμβάλει ώστε η πολεμική απειλή να είναι ένα όλο και πιο πιθανό σενάριο. Για να σταματήσουν να πηγαίνουν τα λεφτά στο χιλιοπληρωμένο και άδικο χρέος, στις τράπεζες και τους πολεμικούς εξοπλισμούς, αλλά να πηγαίνουν στις ανάγκες του λαού. Για να επιβάλουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας σε ΜΟΡΦΩΣΗ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ!
Η Θεσσαλονίκη έχει δύο όψεις. Την όψη των μεγάλων επιχειρηματικών συναντήσεων, του στρατηγείου του ΝΑΤΟ, της πρωτεύουσας της ανεργίας και της ελαστικής εργασίας, την όψη τν φασιστικών επιδρομών στα μακεδονικά συλλαλητήρια. Και από την άλλη τη Θεσσαλονίκη της κοινωνικής πλειοψηφίας που καθημερινά παλεύει να επιβιώσει στις συνθήκες ζούγκλας που έχει διαμορφώσει η κρίση, των απλών ανθρώπων που παρά τις δυσκολίες δε χάνουν την αξιοπρέπειά τους και που αν ενωθούν και αγωνιστούν μπορούν να κερδίσουν όλα όσα δικαιούνται. Εμείς λοιπόν διαλέγουμε πλευρά!



ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου