Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Ακροδεξιοί βανδάλισαν το σπίτι του Αναγνωστάκη στη Θεσσαλονίκη!


Ακόμα ένας βανδαλισμός στη Θεσσαλονίκη ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά θρασύδειλων και γεμάτων φασιστικό και ρατσιστικό μίσος κινήσεων ακροδεξιών ομάδων της πόλης μας. Το τελευταίο περιστατικό είναι ο βανδαλισμός με ακροδεξιά και φασιστικά σύμβολα της οικίας στην οποία γεννήθηκε ο ποιητής  Μανόλης Αναγνωστάκης, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών  Μητροπολίτου Γενναδίου και Ιουστινιανού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λίγο πιο πάνω από την πλατεία Αριστοτέλους.
Η επιλογή του σπιτιού του συγκεκριμένου ποιητή δεν είναι τυχαία. Πέρα από το εμβληματικό του έργο, ο Αναγνωστάκης έχει μείνει στη μνήμη ως αγωνιστής της ΕΠΟΝ με έντονη δράση στην αντίσταση, αλλά και ως φοιτητής στο φοιτητικό κίνημα γεγονός που το 1948 τον οδήγησε σε φυλάκιση και παρά λίγο να επιφέρει την εκτέλεσή του.
Δε μας προξενεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ακροδεξιοί προέβησαν στη συγκεκριμένη κίνηση. Είναι οι απόγονοι των Ναζί και των θηριωδιών που κάνανε στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, των ταγματασφαλιτών, των φασιστών της Χούντας. Κάθε στιγμή της ιστορίας μας δείχνει τόσο έκδηλα ότι οι φασίστες ενώ πάντα πετούσαν ψεύτικες κραυγές για την πατρίδα και την ελευθερία, είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί της ελευθερίας, είναι αυτοί που πάντα είχαν σα μοναδική αξία το κέρδος των εφοπλιστών και των πλούσιων αυτού του τόπου. Είναι οι υποστηρικτές των μεγαλύτερων εγκλημάτων της ανθρώπινης ιστορίας, από το Άουσβιτς μέχρι το Δίστομο.
Στην πόλη μας, και ευρύτερα στην περιοχή οι φασίστες και οι ακροδεξιοί προσπαθούν να αξιοποιήσουν το ζήτημα του Μακεδονικού για να ξαναχύσουν το δηλητήριό τους στις γειτονιές και στα σχολεία. Εμφανίζονται σα σωτήρες της πατρίδας που ξεπουλιέται, σα σωτήρες της Μακεδονίας, που πλαστά παρουσιάζεται σα μια και ελληνική. Όμως, παρά τις κορώνες τους στην ουσία δεν αμφισβητούν ούτε τα σχέδια του ΝΑΤΟ, ούτε τα σχέδια της ελληνικής ολιγαρχίας για την περιοχή, γιατί αυτοί είναι τα αφεντικά τους! Αξιοποιούν τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία για να εφορμούν και να επιτίθενται σε μετανάστες και αγωνιστές και να βανδαλίζουν. Από την καμένη Libertatia μέχρι το βανδαλισμό μνημείων όπως αυτό του ολοκαυτώματος, οι φασίστες δείχνουν ότι οι εχθροί τους είναι οι κατατρεγμένοι αυτού του κόσμου, όσοι αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον αλλά και η ιστορική μνήμη. Στην ουσία αυτό που λένε είναι ότι η νεολαία που έχει χάσει κάθε προοπτική πρέπει να ναι έτοιμη να πάει να πολεμήσει για τα συμφέροντα των πολυεθνικών, για να πάρει η ελληνική ολιγαρχία το πάνω χέρι απέναντι στην τουρκική στο μοίρασμα των πετρελαίων. Οι λαοί δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από όλο αυτό, παρά μόνο κι άλλες εκατόμβες νεκρών θα προστεθούν στην ανθρώπινη ιστορία.
Απορρίπτουμε τα ψεύτικα προοδευτικά κρεσέντα της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, που διατυμπανίζει πως πολεμά το φασισμό. Η κυβέρνηση που συνεχίζει να σπέρνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση, που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες πολέμου σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και στο Σταθμό Λαρίσης και στα Διαβατά, που προωθεί τον εθνικισμό με τη ρητορεία της ‘Μεγάλης Ελλάδας’ φύλακα των Βαλκανίων, το μόνο που κάνει είναι να ρίχνει νερό στο μύλο των φασιστών!
Καλούμε το λαό της πόλης να μην αφήσει ξανά τους φασίστες να σπέρνουν το μίσος και το δηλητήριό τους, να μην ξαναβρούν ούτε σπιθαμή χώρου έκφρασης στις γειτονιές μας, στις πλατείες μας, στα σχολεία και τους χώρους της νεολαίας. Όπως πριν από λίγες μέρες το κίνημα της πόλης, η νεολαία και οι εργαζόμενοι ακυρώσαμε τη φασιστική φιέστα του Ιερού Λόχου στην Καλαμαριά, έτσι να συνεχίσουμε. Αυτήν η πόλη δεν τους ανήκει! Να δώσουμε τη μάχη για να μπουν οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής στη φυλακή και να καταδικαστεί η εγκληματική οργάνωση.
ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ!

ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου