Κυριακή 21 Απριλίου 2019

52 χρόνια από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967. Δεν ξεχνάμε την ιστορία μας, τιμάμε τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα!


Συμπληρώνονται σήμερα 52 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα που έμελλε να φορτώσει στις πλάτες του λαού μας για περίπου εφτά έτη το φασιστικό καθεστώς της Χούντας των συνταγματαρχών. Ως Δύναμη Ανατροπής- Αντικαπιταλιστική Κίνηση στο Δήμο Θεσσαλονίκης, αποδίδουμε φόρο τιμής στους/ις αγωνιστές και αγωνίστριες που εξορίστηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, έδωσαν τη ζωή τους και πάλεψαν για την ανατροπή του φασιστικού καθεστώτος. Ένα καθεστώς που στήριξε και στηρίχτηκε από το κεφάλαιο, τις τράπεζες και τους εφοπλιστές.
Η διατήρηση της ιστορικής μνήμης δεν αποτελεί μια απλή υποχρέωση, αλλά ζωτική ανάγκη. Ένας λαός που ξεχνά την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει. Θα θέλαμε λοιπόν να θυμηθούμε ορισμένα κρίσιμα συμπεράσματα:
·         Η ανώτερη εμπλοκή με τα σχέδια του ΝΑΤΟ, μόνο ασφάλεια δε σημαίνουν για τον κόσμο της εργασίας. Η χώρα μας είναι ένα ακόμα παράδειγμα των μεθόδων με τις οποίες το ΝΑΤΟ ‘εκδημοκρατίζει’ και εξασφαλίζει συμφέροντα σε διάφορες περιοχές του πλανήτη.
·         Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το φασισμό. Αυτός ο τόπος έχει νιώσει πολλές φορές και με σκληρό τρόπο τι σημαίνει φασισμός. Αλλά πάντα κατάφερνε και έστελνε τους φασίστες στις τρύπες τους. Το ίδιο πρέπει να κάνει ο λαός και τώρα με τους νοσταλγούς της Χούντας, τη Χρυσή Αυγή και όλες τις φασιστικές και ναζιστικές ομάδες.
·         Ακόμα και όταν όλα φαίνονται αδύνατα, ακόμα και στις πιο σκληρές συνθήκες, όταν ο λαός, οι εργαζόμενοι και η νεολαία, οργανώνονται και παλεύουν ανυποχώρητα  για τις ανάγκες και τα δικαιώματά τους, μπορούν να κερδίσουν.
·         το κίνημα πετυχαίνει νίκες μόνο όταν παίρνει την πολιτική κατάσταση στα χέρια του. Όταν το σύνθημα Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, συνδέεται με τον αγώνα για τη συντριβή της κυβέρνησης, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και όλων των καλοθελητών.
Όταν η βαρβαρότητα γίνεται καθεστώς, η ανατροπή γίνεται καθήκον!

ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ- ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
στο ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου