Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Εξόρμηση ενημέρωσης για την εργοδοτική αυθαιρεσία και αυταρχισμό στα σούπερ μάρκετ “My Market”




Η Δύναμη Ανατροπής-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στο Δήμο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες εξόρμηση ενημέρωσης των πολιτών για την εργοδοτική αυθαιρεσία και αυταρχισμό στα σούπερ μάρκετ “My Market”.

Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η εταιρία επιχείρησε να αποστασιοποιηθεί μετά το σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη για την ακραία αυταρχική και απαξιωτική του διευθυντικού της στελέχους, το γεγονός παραμένει. Η κερδοφορία των επιχειρήσεων, και στο χώρο του λιανεμπορίου, πατάει στην υπερεκμετάλλευση και την εργοδοτική αυθαιρεσία και αυταρχισμό. 
 
Μόνη διέξοδος για τους εργαζόμενους δεν είναι η υποταγή στην εργοδοσία με την προσδοκία στα μελλοντικά κέρδη. Το κεφάλαιο ξεζουμίζει τους εργαζόμενους για να μοιραστεί μαζί τους τα σπασμένα της κρίσης και των κερδοσκοπικών τυχοδιωκτισμών. Μόνη η διεκδίκηση και πάλη μέσα από ένα ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα και μαχητικά σωματεία στα χέρια των εργαζομένων, με σημαία τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας θα δώσει την ελπίδα για δολειά και αξιοβίωτη ζωή. Απέναντι στη ανεργία διέξοδος είναι η μάχη για λιγότερη δουλειά-δουλειά για όλους, μισθό για να ζούμε, ασφάλιση και συνδικαλιστική ελευθερία. Η πάλη για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ και των μνημονίων είναι προϋπόθεση για να ανοίξει ο αυτός δρόμος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση που μοιράστηκε στην ενημερωτική εξόρμηση βρίσκεται εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου