Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

«Έγκλημα» και τιμωρία! Για τις συλλήψεις του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ και τους ωραίους αγώνες της ζωής μας!

 

 Για τις συλλήψεις του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 

και τους ωραίους αγώνες της ζωής μας!

Η αλήθεια είναι  πως είναι μεγάλη υπόθεση για έναν Δήμο όπως ο δικός μας, ένας λαϊκός Δήμος, στην πλειοψηφία του κατοικημένος από εργαζόμενους, να έχει  ανθρώπους που πέρα από την προσωπική τους ζωή, αγωνίζονται χωρίς κάποιο προσωπικό όφελος, για μια σειρά ζητημάτων προς όφελος της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας.

Έναν τέτοιον άνθρωπο, δάσκαλο στο επάγγελμα, με συνεχή παρουσία κι ενεργή δράση στα πολιτιστικά και πολιτικά δρώμενα του τόπου μας και όχι μόνο, έχουμε την τιμή να έχουμε ως επικεφαλής της Δημοτικής κίνησης «ΑΝΥΠΑΚΟΗ στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης».

Τον λένε Ηλία Σμήλιο κι εκτός απ’ όλους τους φίλους, γνωστούς, συνάδελφους και συναγωνιστές του, τον γνωρίζει και το πανελλήνιο.
Κάποιοι τον αναγνωρίζουν για την συνεχή του δράση με όλες τις ιδιότητες και του πιστώνουν τα καλύτερα για το ήθος και την αξιοπρέπεια του.

Υπάρχουν και οι άλλοι, που στο πρόσωπο και την δράση του αναγνωρίζουν μια διαρκή υπενθύμιση για το πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει η  αξιοπρέπεια ( ; )  τους όταν βάζουν σαν στόχο και προτεραιότητα το σταμάτημα  αυτής της δράσης με κάθε τρόπο!

Αυτό το δεύτερο γκρουπ είναι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί αυτής της χώρας και κάποια οργανωμένα συμφέροντα που πολλάκις έχουν συνδέσει τ’ όνομά τους με μαύρες σελίδες όσον αφορά τις ημέρες και τα έργα τους.


Την Τρίτη 17 Νοεμβρίου του 2020, 47 χρόνια μετά την  εξέγερση του Πολυτεχνείου γίναμε γι’ ακόμη μια φορά μάρτυρες ενός θέατρου του παραλόγου.

Σε μια πορεία απόδοσης τιμής στη μνήμη όσων δολοφονήθηκαν από την χούντα μέσα κι έξω από το Πολυτεχνείο, μια πορεία με υποδειγματική συμπεριφορά στους προβλεπόμενους κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας, δέχθηκε αναίτια και χωρίς κανέναν προφανή λόγο επίθεση από την αστυνομία.


Μια αστυνομία που φρόντισε να καταστρατηγήσει κάθε προβλεπόμενο κανόνα προστασίας της δημόσιας υγείας και του συντάγματος!
Μιας αστυνομίας που έδειξε ακόμη μια φορά το αποτρόπαιο πρόσωπο του ολοκληρωτισμού και της ανομίας που βιώνουμε.

Που έδειξε ακόμη μια φορά την σπουδή της να στοχοποιήσει και να τιμωρήσει αγωνιστές του κινήματος την ίδια ώρα που δεν κάνει τίποτα για να βρει και να συλλάβει καταδικασμένους φυγόδικους, μέλη εγκληματικής οργάνωσης!


Ο Ηλίας Σμήλιος έκανε το αυτονόητο!
Συμμετείχε σ’ αυτή την πορεία, όπως κάνει ανελλιπώς πάρα πολύς  κόσμος όλα τα μεταπολιτευτικά χρόνια.

Και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί κάναν το αυτονόητο!

Φρόντισαν να δημιουργήσουν «ένοχους» κατ’ εντολή των πολιτικών τους προϊσταμένων.

Αφού μοίρασαν αφειδώς παράτυπα πρόστιμα, συνέλαβαν με άθλιο και άτιμο τρόπο μέλη της πορείας και φρόντισαν να τους φορτώσουν σωρεία ψευδών κατηγορητηρίων, νομίζοντας πως με την παραδειγματική τους τιμωρία  θα κάμψουν το αγωνιστικό τους  φρόνημα.
Γελάστηκαν αν πιστεύουν κάτι τέτοιο!

Ως δημοτική κίνηση «ΑΝΥΠΑΚΟΗ στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης» καταγγέλλουμε τις αποφάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την άθλια πρακτική της αστυνομίας!

Ζητάμε την ακύρωση των παράτυπων κι εξοντωτικών προστίμων, καθώς και την αθώωση των συλληφθέντων της πορείας.

Συνεχίζουμε να εμπνεόμαστε από τα συνθήματα του Πολυτεχνείου και ν’ αγωνιζόμαστε για:

ΨΩΜΙ  -  ΥΓΕΙΑ  -  ΠΑΙΔΕΙΑ  -  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ



Υ. Γ.: Ενημερώνουμε άπαντες από τους ενδιαφερόμενους διωκτικούς μηχανισμούς, πως διαθέτουμε δάσκαλο, δημοτικό σύμβουλο στον Δήμο μας, ιδανικό για να του φορτώσουν την δολοφονία του Κένεντι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου