Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Έξω τα ΜΑΤ από τις γειτονιές μας! Συγκέντρωση Κυριακή 17/5, 6μμ στην Καμάρα

ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ!
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΔΗΜΑΡΧΩΝ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ – ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ

Συγκέντρωση Κυριακή 17/5, 6μμ στην Καμάρα

Η Δύναμη Ανατροπής καταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ στη πλατεία Καλλιθέας με το πρόσχημα της προστασίας της δημόσιας υγείας. Η προκλητική παρουσία της αστυνομίας και η βία διώχνει τους κατοίκους και τη νεολαία από την πλατεία της γειτονιάς τους και το δημόσιο χώρο συνολικά.
Οι φιέστες του Μπακογιάννη στην Ομόνοια, το σήμα της κυβέρνησης ότι ουσιαστικά έληξαν τα περιοριστικά μέτρα κάνοντας το χατήρι της εργοδοσίας και του ΣΕΒ δείχνουν ότι η επίπληση της δημόσιας υγείας είναι απλά το πρόσχημα.
Η πραγματική στόχευση είναι η προληπτική καταστολή στο νεολαίστικο και λαϊκό κίνημα, το “μείνετε σπίτι για να περνάμε ανενόχλητοι νομοσχέδια”, για την εκπαίδευση, το περιβάλλον, τις δημοκρατικές ελευθερίες. Ακόμα στο στόχαστρο βρίσκονται οι δημόσιοι χώροι και η ελεύθερη πρόσβαση σε αυτούς, ώστε να παραδοθούν στην εμπορευματοποίηση και να βγάλουν τα σπασμένα της καραντίνας διάφοροι επιχειρηματίες. Γι’ αυτούς τους λόγους βαφτίζουν «υγειονομική βόμβα» τη νεολαία και τους κατοίκους στις πλατιές κ.α. ενώ την ιδία ώρα ανοίγουν, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας, και πάλι τα σχολεία, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι πίσω από την καταστολή δεν βρίσκετε η οποία πρόνοια για την δημόσια υγεία αλλά άλλου είδους επιδιώξεις.
Είναι φανερό ότι με τις επιθέσεις των ΜΑΤ, η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει με επικοινωνιακά τρυκ τα τεράστια κενά στο ΕΣΥ και την παντελή έλλειψη ουσιαστικών μέτρων κατά της πανδημίας.
Το νεολαιίστικο και λαϊκό κίνημα θα υπερασπιστούν με αγώνες τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα, τους δημόσιους χώρους και τη δημόσια υγεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου