Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία: Κρατικός αυταρχισμός αντί μέτρων για το δημόσιο σύστημα υγείας οι εξαγγελίες Μητσοτάκη


Ανακοίνωση Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά
Κρατικός αυταρχισμός αντί μέτρων για το δημόσιο σύστημα υγείας οι εξαγγελίες Μητσοτάκη
Γιατρούς και νοσοκομεία χρειάζεται η κοινωνία
όχι χουντικού τύπου απαγορεύσεις της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης

Η Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά καταγγέλλει τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη για απαγόρευση κυκλοφορίας πλην εργασίας, τροφοδοσίας και ειδικής ανάγκης που συνοδεύονται από τις κυβερνητικές αποφάσεις για πρόστιμα και αυστηρή παρακολούθηση.
Την ίδια στιγμή οι προσλήψεις 2.000 υγειονομικών που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση παραμένουν στα χαρτιά, ενώ δεν προχωράμε και τα άλλα άμεσα μέτρα επείγουσας σημασίας για την αντιμετώπιση του του κορωνοϊού:
· Άνοιγμα νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Επαναλειτουργία των νοσοκομείων Λοιμωδών Θεσσαλονίκης και Παναγία Καλαμαριάς, όπως και όλων των μονάδων υγείας που έκλεισαν με τα μνημόνια.
· Άμεση επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας και ειδικά των ΜΕΘ
· Κίνητρα στους γιατρούς και υγειονομικούς που έφυγαν στο εξωτερικό να γυρίσουν και να προσφέρουν από μόνιμες θέσεις σε αξιοπρεπείς συνθήκες
· Συστηματικά διαγνωστικά τεστ
· Παροχή μασκών και μέσων προφύλαξης για τους γιατρούς και τους υγειονομικούς. Συστηματικά μέτρα για την προστασία τους.
Αντί γι’ αυτά με τα νέα μέτρα η κυβέρνηση ρίχνει την ευθύνη στην κοινωνία μέσω της «ατομικής ευθύνης» και απαγορεύει την πολιτική και συνδικαλιστική δράση. Την ίδια στιγμή δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν μέσα από την απομόνωση που φέρνουν οι απαγορεύσεις και οι περιορισμοί.
Τα ακραία αυταρχικά μέτρα δεν μπορούν να κρύψουν ότι τη χρεοκοπία της πολιτικής των μνημονίων, της πληρωμής του χρέους, των αιματηρών πλεονασμάτων, του ευρώ, με την οποία οι κυβερνήσεις και η ΕΕ διαλύσανε τη δημόσια υγεία .
Για τους χώρους εργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στα χωράφια, αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς συνεχίζουν να εκτίθενται οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα. Οι πρόσφυγες βρίσκονται συγκεντρωμένοι σε άθλιες συνθήκες. Εκεί δεν υπάρχουν μέτρα για τον ιό, που δεν αντιμετωπίζεται με διατάγματα, αλλά με τη στήριξη της δημόσιου συστήματος υγείας.
Η κοινωνία παίρνει τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης και αυτοπροστασίας. Δε θα εγκαταλείψει τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες. Στηρίζει με την αλληλεγγύη της τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής. Δε θα καταπιεί την κυβερνητική προπαγάνδα περί ατομικής ευθύνης και ανεύθυνων που βλάπτουν τη δημόσια υγεία.
Η Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά καλεί τις δυνάμεις της μαχόμενης Αριστεράς και του λαϊκού εργατικού κινήματος, χωρίς κανένα εφησυχασμό και ενωτικές πρωτοβουλίες, να υπερασπιστούν τις δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα, συνεχίσουν αποφασιστικά τη διεκδίκηση δημόσιου συστήματος υγείας ικανού να αξιοποιήσει τους υγειονομικούς και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την πανδημία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου