Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Να μπει τέλος στην ομηρία της ελαστικής εργασίας στους Δήμους! Μετατροπή τώρα όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου

Να μπει τέλος στην ομηρία της ελαστικής εργασίας στους Δήμους
Μετατροπή τώρα όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Οι δήμοι σε ολόκληρη την Ελλάδα αποτελούν το φυτώριο κάθε μορφής ελαστικών εργασιακών σχέσεων . Εδώ και δεκαετίες  οι κοινωνικές ανάγκες εξυπηρετούνται από συμβασιούχους ενώ στα τελευταία χρόνια της κρίσης γιγαντώθηκε ακόμα περισσότερο η ελαστική εργασία. Αμέτρητες είναι οι μορφές συμβάσεων και σχέσεων εργασίας στους δήμους και στη χειρότερη θέση βρίσκονται οι “ωφελούμενοι” του ΟΑΕΔ. Με τις  8μηνες  συμβάσεις  των  λεγόμενων  κοινωφελών  προγραμμάτων δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι αμείβονται με μισθούς πείνας και ανακυκλώνουν την ανεργία τους. Στο δήμο Θεσσαλονίκης αυτή τη στιγμή εργάζονται 538 “ωφελούμενοι” με το τρέχον πρόγραμμα που λήγει τον Φλεβάρη ενώ συνάδελφοι σε άλλους δήμους πετιούνται ξανά στην ανεργία από το προηγούμενο πρόγραμμα που είχε πάρει 4μηνη παράταση.
Κυβέρνηση και Δήμαρχοι όλου του κοινοβουλευτικού  φάσματος,  δεν θέλουν να κρατήσουν  κανέναν στη δουλειά, γιατί συμφωνούν στην ανακυκλούμενη ανεργία και στην μαύρη φθηνή δουλειά των 540 ευρώ, με αυτά  τα προγράμματα. Δυστυχώς ακόμα και η πλειοψηφία των σωματείων στους ΟΤΑ δεν αποδέχεται την συμμετοχή συμβασιούχων και  τους αφήνει απροστάτευτους στα νύχια αδίστακτων εργατολόγων που αρπάζουν ακόμα και ένα μισθό από το 8μηνο για να πουλήσουν ελπίδα περί ασφαλιστικών μέτρων και παράτασης. Οι δικαστές  μιλάνε  για δικαιοσύνη, ίσες ευκαιρίες και ισονομία λες και η μόνιμη- σταθερή  δουλειά είναι προνόμιο για λίγους καθώς είναι  οι ίδιοι που βρήκαν συνταγματικά τα Μνημόνια, τις περικοπές, τα χαράτσια, τα ξεπουλήματα δημόσιας περιουσίας, τα 100 δισ που χαρίστηκαν στους τραπεζίτες για να  σωθούν. Το μόνο  δήθεν αντισυνταγματικό που βρήκαν είναι η μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου! Ωστόσο και στο παρελθόν αλλά και πρόσφατα, έχουν βρεθεί ΛΥΣΕΙΣ ως δια μαγείας, όπως το Π.Δ. Παυλόπουλου και πρόσφατα η μονιμοποίηση 5.000 πυροσβεστών
Ο συντονισμός όλων ενάντια στην ελαστική εργασία είναι ο δρόμος για την απόκρουση της επέκτασης των κάθε είδους ελαστικών μορφών απασχόλησης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Είναι αγώνας για το δικαίωμα στη μόνιμη δουλειά όλων, είναι αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των κρατικών κοινωνικών δομών και υπηρεσιών. Μόνο έτσι μπορούμε να καταργήσουμε στην πράξη τα Μνημόνια και τις πολιτικές που μας στερούν το δικαίωμα στη ζωή.
Στηρίζουμε την προσπάθεια δράσης των εργαζομένων σε κάθε μορφή ελαστικής εργασίας, σε κάθε Δήμο και χώρο δουλειάς  με συσκέψεις, συνελεύσεις, συγκρότηση επιτροπών αγώνα συμβασιούχων για ένα αγώνα  με πολύμορφες δράσεις και συντονισμό, με στόχο τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου για  να σταματήσει η ομηρία των κοινωφελών και όλων των συμβασιούχων
 Αν θέλουν  να συμβάλουν σε κάτι οι δήμαρχοι-αφεντικά , είναι  να ορίσουν ΑΜΕΣΗ συνάντηση με την κυβέρνηση, με το ΑΙΤΗΜΑ να παραμείνουν όλοι στη ΔΟΥΛΕΙΑ, και  ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ταυτόχρονα  την κατάργηση  των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, κλείνοντας τους Δήμους. Μπορούμε να αλλάξουμε την άσχημη κατάσταση, εάν σταματήσουμε να είμαστε γονατιστοί.

  • για να μπει τέλος στην ομηρία /  ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ
  • για την κατάργηση κάθε μορφής προσωρινής και ελαστικής εργασίας
  • για ΜΟΝΙΜΗ-ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • για ΙΣΗ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΙΔΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ & ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΛΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΣΕ.
  • για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις
  • για το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων 
Δύναμη Ανατροπής-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στο Δ. Θεσ/νίκης, 
           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου