Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Κάλεσμα εκλογικής συμπόρευσης της μαχόμενης αντικαπιταλιστικής, αντιΕΕ, αντιιμπεριαλιστικής Αριστεράς στο δήμο Θεσσαλονίκης

Πραγματοποιήθηκε η συνέλευση της Δύναμης Ανατροπής-Αντικαπιταλιστικής Κίνησης στο Δήμο Θεσσαλονίκης την Κυριακή 17/2, όπου συζητήθηκαν η διακήρυξη και η εκλογική πρόταση του σχήματος.
Μετά από συζήτηση εγκρίθηκαν σε τελική μορφή η διακήρυξη που θα δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα, το πλαίσιο του προγράμματος και οι άμεσες πρωτοβουλίες της Κίνησης.
Μπροστά στην ανάγκη να υπάρξει απάντηση απέναντι σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και το γαλαξία των ψηφοδελτίων από αυτές τις δυνάμεις, τη δημοτική αρχή Μπουτάρη και τα στηρίγματά της, αλλά και την εθνικιστική-φασιστική ακροδεξιά, η Δύναμη Ανατροπής-Αντικαπιταλιστικής Κίνησης στο Δήμο Θεσσαλονίκης προτείνει την εκλογική συμπόρευση της μαχόμενης αντικαπιταλιστικής, αντιΕΕ, αντιιμπεριαλιστικής Αριστεράς στο δήμο Θεσσαλονίκης.
Απευθυνόμαστε σε όλες τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ιδιαίτερα σε δημοτικά σχήματα που έχουν συγκροτηθεί, στην «Πόλη Ανάποδα», στις οργανώσεις και τους αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.
Αυτή η πρόταση μπορεί να προχωρήσει με ένα πλαίσιο στα εξής σημεία:
  • Τη σύγκρουση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική της, τα μνημόνια και όσους τα στήριξαν, τον αγώνα για διαγραφή του χρέους. Την πάλη ενάντια σε εθνικισμό, ιμπεριαλισμό, ρατσισμό, φασισμό και για να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, να φύγουν οι βάσεις και τα στρατηγεία των ιμπεριαλιστών.
  • Την αντίθεση με το πλαίσιο που διαμορφώνουν στο τοπικό κράτος οι νόμοι Κλεισθένης Ι και Καλλικράτης, η ΕΕ με αιχμή τα προγράμματα ΕΣΠΑ. Η υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών επιβάλλει την πάλη για την κατάργησή τους, την πολιτική ανυπακοής και απειθαρχίας στο πλαίσιο που ορίζουν για τον προϋπολογισμό, τις κοινωνικές υπηρεσίες, τις εργασιακές σχέσεις, την ιδιωτικοποίηση και ιδιωτικοοικονομική λειτουργία των δήμων.
  • Την αναγκαία για αυτούς τους στόχους πάλη για τη διεθνιστική αποδέσμευση και την έξοδο από ΕΕ και ευρωζώνη.
  • Τη διεκδίκηση της πόλης από τα συμφέροντα που λυμαίνονται τις υποδομές, το δημόσιο και φυσικό πλούτο, τους δρόμους και τις πλατείες.
  • Την υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών όλων.
  • Τη διαμόρφωση ενός μάχιμου προγράμματος στη βάση των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων που θα είναι μια πρόταση αγώνα προς το μαζικό λαϊκό κίνημα και όχι ένας κατάλογος παρακλήσεων προς την εξουσία.
  • Την υπεράσπιση της δημοκρατίας των λαϊκών συνελεύσεων, της απλής και ανόθευτης αναλογικής και τη λειτουργία σε αυτά τα πλαίσια της κοινής εκλογικής προσπάθειας, με βάση τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας, της συλλογικότητας, της εναλλαγής στις αιρετές θέσεις.
  • Τη δέσμευση σε αυτή τη βάση ότι στο β’ γύρο δε θα στηριχτεί κανένα ψηφοδέλτιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και του συνόλου των ψηφοδελτίων της διαχειριστικής, μνημονιακής, φιλοΕΕ γραμμής υπακοής σε Κλεισθένη-Καλλικράτη. Ούτε θα υπάρξει συμμετοχή στη μόνιμη ή περιστασιακή πλειοψηφία αυτής της γραμμής γύρω από τη νέα δημοτική αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου